Extra vrije dagen groep ½

Woensdagmorgen 4 maart en woensdagmorgen 20 mei zijn de kinderen van groep ½ vrij i.v.m. studiedagen van de kleuterleidsters.

Damlessen
Op 26 november hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 damles gehad van de Damclub Zeeuws-Vlaanderen. Op dinsdagmiddag 3, 10 en 17 december is er gratis damles op school van 15.15 – 16.00 uur. De kinderen kunnen zich opgeven bij de eigen leerkracht.
Op 26 februari 2020 is er weer een West Zeeuws-Vlaams damtoernooi voor basisscholen op de Berenburcht in Oostburg.

Jet en Juul

Heeft u als ouder ook weleens zorgen over het vele schermgebruik van uw kind? Graag wijzen we u op het bestaan van het YouTube kanaal Jet & Juul TV. Dit kanaal wil daar nl. verandering in aanbrengen.
Jet & Juul is een uniek kanaal met inspiratie om zelf aan de slag te gaan. In korte videofragmenten neemt een professionele spelcoach kinderen mee op avontuur.
De speelaanpak is gericht op:
-meer tijd voor ouders zelf
-meer gezelligheid in huis, auto of restaurant of waar dan ook.
-een gezonde ontwikkeling voor het kind (creativiteit, zelfredzaamheid en positiviteit)
-geen duur speelgoed nodig (bijna alles is speelgoed)
-minder gezeur om telefoon of IPad.
-een goede band met je kind.
Elke zondagochtend staat een nieuw simpel samenspel online.  De ontwikkelde activiteiten zijn afgestemd op de belevingswereld van het (jonge) kind. Het zet aan tot offline spelen.
Via bovenstaande link kunt u zich gratis abonneren.

Schoolfruit
Woensdag: gele meloen (per 12 leerlingen)
Donderdag: kaki (per 2 leerlingen)
Vrijdag: peer

Lampionoptocht
Donderdagavond 12 december organiseert de BSO een lampionoptocht. In de flyer leest u alle informatie.
Let op: op school maken we met de kinderen een lampion. Voor het lichtstokje en batterijen dient u zelf te zorgen! Dit kan zijn een lampionstokje of een waxinelichtje op batterijen.
De kinderen van de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) moeten voor het maken van de lampion een leeg melk/vla/sap pak mee naar school nemen.

Typeles gewijzigde data!
De typeles van 16 december komt te vervallen.
Hieronder een overzicht van de lessen die nog gepland staan:

25-11-2019 les 11
02-12-2019 les 12
09-12-2019 les 13
06-01-2020 les 14
13-01-2020 Examen

TSO
De opvang tussen de middag, bij de TSO, is nog steeds lastig. De Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen verzorgt deze opvang. Onze school is in principe niet verantwoordelijk voor de opvang, maar faciliteert en ondersteunt natuurlijk wel. De Stichting zoekt nog steeds vrijwilligers die tussen de middag een half uurtje willen helpen tijdens het eten van de kinderen. U krijgt daarvoor een vergoeding van € 6,75. U kunt zich opgeven bij Natasja of  Sandra (natasjaschot@postescalda.nl of sandraderuijsscher@postescalda.nl)
Team OBS de Zeemeeuw

Wist u dat?.
Er op onze school verschillende leerkrachten rondlopen die kinderen op allerlei gebied begeleiding geven?
Juf Hella; Zij geeft RT (Remedial teaching) op allerlei gebied zoals lezen, taal, rekenen. Juf Hella is ook gediplomeerd kindercoach en zorgt ervoor dat kinderen beter in hun vel zitten.
Juf Hella geeft ook ondersteuning in groep 6.
Juf Suzanne; geeft extra ondersteuning in groep 3,  4 en 8.
Juf Judith  geeft op woensdag en vrijdagochtend RT voor lezen, rekenen, woordenschat en begrijpend lezen.  Juf Judith is vrijwilligster en wij zijn erg blij met haar hulp en ondersteuning.
Juf Marije komt ook vrijwillig ondersteunen en zij helpt momenteel in groep 3. Ook haar hulp waarderen we zeer!